EKC Afbouwmaterialen BV - Kanaaldijk Noord 27a-29 - 5613 DH Eindhoven

DouchecabinesDouchecabines

Inloopdouche, stortdouche of regenshower?

Inloopdouche

De inloopdouche is waarschijnlijk de oudste uitvoering van douches maar de ontwikkeling van de inloopdouche loopt tot de dag van vandaag. Waar voorheen een onhandig kunststof gordijntje gebruikt werd als spatscherm zien we deze bij de moderne inloopdouche vervangen door een moderne (gehard) glazen wand welke 5 x sterker is dan gewoon glas. Vaak afgewerkt met RVS bevestigingsmaterialen en accessoires zorgt de modere inloopdouche voor een strakke open uitstraling van uw badkamer je loopt door het ontbreken van deuren zo in en uit om te genieten van de vrijheid die een inloopdouche biedt zonder de ruimtelijkheid van uw badkamer op te offeren.

Stortdouche

Stortdouches zijn hot in badkamerland en zijn niet meer weg te denken uit de moderne badkamer. Stortdouches zijn erg gewild omdat de straal die stortdouches geven anders is dan die uit een conventionele douchekop maar worden ook vaak verward met regendouches welke minder water geven. Stortdouches voelen als een warme, stevige regenbui en hebben zowel een verkwikkende als een ontspannende werking. U kunt bij EKC in Eindhoven terecht voor stortdouches met ronde kop maar voor vierkante douchekoppen. Ook de diameter van een stortdouchekop kan varieren van 15 tot wel 50cm en zijn allemaal even gemakkelijk te installeren als een normale douchekop. Ook wordt er regelmatig gekozen om de stortdouches aan te vullen met massage-jets en een thermostaatkraan.

Regendouche

Regendouches zijn net als stortdouches helemaal volgens de laatste trends in badkamerland en zijn niet meer weg te denken uit de moderne badkamer. Regendouches zijn erg gewild omdat de straal die regendouches geven anders is dan een conventionele douchekop maar worden ook vaak verward met stortdouches welke veel meer water verbruiken, het verschil is vergelijkbaar als tussen een regenbui en een stortbui. Een regendouche voelt als een warme tropische regenbui op de huid en heeft zowel een verkwikkende als een ontspannende werking. U kunt bij EKC in Eindhoven terecht voor regendouches met ronde kop maar EKC levert ook vierkante. Ook de diameter van regendouches kunnen varieren van 15 tot wel 50cm en zijn allemaal even gemakkelijk te installeren als een normale douchekop. Ook wordt er regelmatig gekozen om regendouches aan te vullen met massage-jets en een thermostaatkraan. Kom onze uitgebreide collectie douches eens bekijken in de EKC showroom aan de Kanaaldijk te Eindhoven. 


EKC in Eindhoven biedt een uitgebreide collectie afwerkprofielen en glazen wanden/deuren voor de inloopdouche en maakt het mogelijk om uw inloopdouche naar eigen smaak en stijl vorm en uitstraling te geven. Onze collectie badkameraccessoires als kranen, glijstangen, zeepbakjes, rekjes en plankjes zullen u daar ook bij helpen. Kom voor een goed beeld van de mogelijkheden vooral eens kijken in onze showroom aan de Kanaaldijk te Eindhoven waar onze experts u graag adviseren. Heeft u vragen of wilt u meer informatie over douches? Dan kunt u contact op nemen via 040 - 243 37 51 of het contactformulier invullen.