EKC Afbouwmaterialen BV - Kanaaldijk Noord 27a-29 - 5613 DH Eindhoven

Wandcloset / inbouwreservoirsWandcloset / inbouwreservoirs

Door de jaren heen zijn toiletten doorontwikkeld tot de diversiteit aan modellen waar we dagelijks gebruik van maken. EKC tegels en sanitair in Eindhoven levert een uitgebreide range toiletten naar ieders voorkeur. Om u te helpen de juiste keuze te maken volgen hieronder de plus- en minpunten van de verschillende modellen zodat u deze kunt meenemen in uw beslissing.

Wandhangend toilet of staand toilet?

Er wordt aanzienlijk vaker gekozen voor wandhangende toiletten, vooral om ruimte te besparen en omdat het makkelijker schoonmaken is. De laatste tijd zien we echter staande toiletten meer terugkomen, maar dan veel esthetischer vormgegeven dan voorheen. Er wordt over wandhangende toiletten gesproken als het waterreservoir achter een wand is ingebouwd en de toiletpot aan de wand is bevestigd. Deze toiletten hebben als voordeel dat de ruimte groter lijkt door de vrije vloer. Een andere pluspunten zijn dat de vloer makkelijker schoon te maken is en het spoelmechanisme in de achterwand zit weggewerkt en ziet er strakker en moderner uit. Nadelen van wandhangende toiletten zijn dat u voldoende ruimte nodig heeft omdat er een extra wand geplaatst dient te worden en daardoor vallen de kosten iets hoger uit.

Diepspoel toiletten of vlakspoel toilet?

Diepspoel toiletten hebben als voordeel dat de uitwerpselen beter weg zijn te spoelen en er minder sprake is van reukoverlast, ook zijn deze toiletten minder lang.

Softclose toiletten en quickrelease toiletten

Is het wenselijk dat de zittingen van uw toiletten rustig sluiten en niet met een harde klap dicht vallen? EKC tegels en sanitair biedt daarvoor zittingen met softclose techniek aan. Als u het prettig vindt dat u de zitting met het schoonmaken makkelijk kunt verwijderen dan kunt u kiezen voor één van onze ‘quickrelease toiletten’.

In de EKC showroom gevestigd aan de Kanaaldijk Noord 27a - 29 te Eindhoven vindt u een compleet overzicht van onze toiletten Weet u wat u nodig heeft dan kunt u direct een offerte aanvragen voor uw toiletten.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over onze toiletten? Dan kunt u contact op nemen met onze vestiging in Eindhoven via 040 - 243 37 51 of het contactformulier invullen.